Efterårsboller

Med æbler og nødder

Indtastet af:

Opskriften giver 16 boller

Ingredienser:

1. Dag:

Rør alle ingredienserne under 1. dag, sammen i en skål og lad den stå tildækket med et viskestykke til dagen efter.

 

2. Dag:

Hæld fordejen i en røremaskine, tilsæt fiberhusk, æblemost, vand, honning, salt og de to slags mel. Ælt det 15-20 min.

 

Riv imens æblerne groft og bræk valnødderne til mindre stykker. Tilsæt i dejen og ælt til det er jævnt fordelt. Tilsæt evt. lidt ekstra mel. Dejen er meget våd og klistret, den skal minde om blød tyggegummi i konsistens. Den hæver derfor bedst i form, så den har støtte til at hæve op.

Kom dejen op i minirugbrødsforme eller lign. med 2 skeer, glat overfladen med en våd dejskraber og lad den hæve 1-2 timer.

 

Pensel med kaffe, vand eller æg og bag ved 220 grader i 15-20 min.

Hvis du bager med varmluft, så skru ned til 200 grader, når bollerne er sat i ovnen.

  220°   15 min
kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2019, Opskriftsamleren.dk / L. Andersen