Flødekarameller

Lækre tilpas bløde karameller, som ikke trækker plomber ud. Spis dem som de er, eller overtræk dem med chokolade og du har de lækreste guldkarameller.

Indtastet af:

Opskriften giver 100 Karameller

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Alle ingredienser kommes i en høj gryde og koges op under omrøring ved svag til jævn varme. Når det koger, røres kun forsigtigt en gang i mellem. Det skal koges til temperaturen er 122 grader, det kan tage omkring 20 min. Det bedste resultat opnåes med et sukkertermometer, men hvis du ikke har et, skal massen være præcis sej nok til, at du kan se den slipper bunden af gryden når du rører.

Når karamellen når 122 grader, skal den hurtigt hældes ud i en form foret med bagepapir. Ellers fortsætter temperaturen med at stige og den kan blive hård som bolcher.

Sæt formen på køl nogle timer eller til næste dag, hvor karamellerne kan skæres i mundrette bidder.

Opskriften tilhører kategorien:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk