Fransk nougat

En svær kunst at lave, men smager så englene synger, når det lykkes. Rigtig lækker med nødder. Du har brug for et sukkertermometer, solskin og gerne 4 hænder...

Indtastet af:
Kilde: chokolat.dk

Opskriften giver 40 Fransk nougat

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Rist nødderne i ovnen ved 160 grader, pas på de ikke bliver brændte. Undlad dog ristningen, hvis nødderne er ristet i forvejen, som f.eks. peanuts.

Kog honning, vand, sukker og glykose i en kasserolle ved middelvarme - til det har en temperatur på 152 grader, brug et sukkertermometer.

Pisk æggehvider og sukker til marengsmasse i en skål der kan tåle varme. Tilsæt et nip salt og kornene fra vanillestangen. Undlad dog salt, hvis nødderne er tilsat salt. Og er du meget glad for vanille, skal der måske bruges 1 hel stang afhængig af, hvor fed vanillestangen er.

Drys flormelis på en silikonemåtte eller bagepapir. Hæld halvdelen af de ristede nødder derpå. Når den franske nougat bliver klar hældes den ovenpå dette og de resterende nødder hældes på. Nødderne æltes ind i massen ved hælp af underlaget. Drys jævnligt med flormelis, så det ikke hænger i.

Hæld den 152 grader varme sukkermasse i en stråle i marengsen, mens der piskes. Det er her, det er rart med 4 hænder, så det hele kommer med. Pisk til massen er sej og luftig. Jeg pisker ikke meget mere end 1 min efter al sukkermassen er tilsat, dels vil min håndmixer brænde sammen, og massen bliver svær at få ud af skålen. Hav nogle solide skeer klar til at skrabe ud med, en dejskraber bliver for blød. 

Nu skal det gå tjept med at skrabe massen ud, der hvor du har gjort klar. Ælt nødderne ind i massen. Drys lidt flormelis over og rul ud med en kagerulle, sæt den i køleskabet natten over.

Skær ud i de ønskede størrelser med en kniv (som evt. skylles i varmt vand) Hvis massen er meget hård og splintrer, så lad den stå et døgn ved stuetemperatur inden du skærer.

Den franske nougat kan overtrækkes med chokolade eller pakkes ind i husholdningsfilm eller madpakkepapir. Er der klistrede steder, pudres de med lidt flormelis.

Tip: det siges at man ikke kan lave fransk nougat ved høj fugtighed og lavtryk, så jeg vil anbefale, at gøre det på en solskinsdag. Der var enkelte lidt truende skyer, da jeg lavede de her og det gik fint.

Opskriften tilhører kategorien:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk