Stuvet hvidkål

Denne nemme ret er god ved juletid sammen med f.eks frikadeller

Indtastet af:

Opskriften giver 8 portioner

Ingredienser:

Halvér en hvidkål og skær den halve hvidkål i tynde strimler. Hvis du foretrækker grove stykker så er det også ok. Kogetiden skal i så fald nok forlænges.

Kom kålen i en stor gryde og dæk med vand. Bring kålen i kog.

Kog kålen i ca. 15 minutter, alt efter hvor mør du vil have den. Jeg foretrækker selv en ret mør kål.

Hæld kogevandet fra. Gem noget af kogevandet til stuvningen.

 

Smelt smørret i en kasserolle og rør melet ud heri.

Tilsæt lidt efter lidt kogevand og mælk. Lad sovsen koge igennem. Rør i den hele tiden, så den ikke brænder på.

Tilsæt muskatnød, salt og peber efter smag. Ca. 1 1/2 tsk salt passer nogenlunde til denne opskrift.

Bland kål og sovs og retten er færdig.

Der er sikkert mange måder at spise stuvet hvidkål på - jeg foretrækker den sammen med frikadeller eller medister og med kanelsukker på.

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk