Ymerdrys

Lækkert sprødt drys lavet af en rest rugbrød.

Indtastet af:

Opskriften giver 5 portioner

Ingredienser:
Rugbrødet rives eller hakkes fint. Spredes ud i et tyndt lag på bagepapir.


Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. eller til det er helt tørt og sprødt. Vend rundt i det nogle gange undervejs, det får en karakteristisk klirrende lyd når det er færdig.


Hak det evt. finere med en kniv eller brug en bagerulle til at kvase det under.


Køles helt af og opbevares i tætsluttende glas eller dåse. 


Smager dejligt som det er, kan evt. tilsættes lidt brun farin. Kan bruges som ymerdrys, som drys på frugtgrød eller som drys i en sundere version af æblekage.

  200°   10 min
kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2019, Opskriftsamleren.dk / L. Andersen