Ægge-Latte
Mælkefri cafe latte, smagen er dejlig blid og cremet. Mange har en hurdle overfor rå æg i kaffe, men tænk på barndommens lækre cremede æggesnaps i voksenversion
Opskriften giver 1 Ægge-Latte
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Lad evt. Ægget temperere ved stuetemperatur. Det kan også slåes ud og lunes forsigtigt i microovn ( i min 10 sek. Fuld effekt, omrøring og derefter evt. 5 sek mere)
Lav kaffen, hæld kaffe og æg i et højt blenderbæger sammen med kokosolie og vanillepulver. Blend godt, før stavblenderen op og ned så der kommer luft ind i blandingen.
Server straks i et opvarmet latteglas eller kop.
Fif: hvis æggelatten er tilbehør til morgenmad eller andet måltid, er det ikke nødvendigt at tilføje kokosolie, vanillepulver kan også udelades. Men hvis den drikkes som måltid eller mellemmåltid giver det bedre balance i blodsukkeret at tilføre olien.
Fif: for en varmere latte, tilsæt 1 dl. Kogende vand til et koncentreret dobbeltskud espresso og vær hurtig med blenderen, når ægget er tilsat.