Quesadillas

Mexicanske vegetar

Indtastet af:

Opskriften giver 4 portioner

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Start med at dræne kidneybønnerne i en si hvis de er fra dåse. (Til denne ret brugte jeg chilibønner fra “Bon Apppetit” i karton som kan købes i butikker fra Dansk Supermarked) Hæld bønnerne i en skål og blend dem med en stavblender til en næsten ensartet masse – den behøver ikke at være helt cremet. Tilsæt salt, citronsaft og presset hvidløg og smør 4 tortillas med den lækre bønnespread. (Som i øvrigt med fordel kan laves og anvendes som pålæg på brød!)

Skær herefter aubergine i ca. 1 cm tykke skiver og derefter i tern. Steg dem ved jævn varm i rigeligt olivenolie samt 2 tsk. havsalt til de har fået farve og er blevet bløde. Skær cherrytomaterne i kvarte og steg dem til de begynder at væske lidt. Tag panden af varmen og tilsæt også de pressede hvidløg. Hæld derefter tomat/auberginefyldet i en si med en skål under, og vask panden af.

Fordel fyldet på to af de smurte tortillas og fordel også 1 spsk. majs samt den friske spinat på dem. Smæk de to andre smurte tortillas ovenpå og tryk dem forsigtigt ned.

Steg dem derefter på hver side ved god varme i lidt olivenolie. Det går stærkt, så de skal kun have to minutter!

Skær de dampende varme quesadillas i kvarte og server dem sammen med en stor skål farverig salat (du kan med fordel bruge resten af majsene til formålet) samt nachos med salsa eller guacamole!

  100°   2 min   30 min ialt

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk