Hjemmelavede chips (keto)

Chipsene er lavet på mozzarella, så de er både keto-venlige og sparsomme i kalorieantallet. Chipsene kan bruges til f.eks. nachos eller bare som lækre snacks.

Indtastet af:
Kilde: www.sugarfreelondoner.com

Opskriften giver 40 chips

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde: 

1) Ovnen tændes på 180º. 

2) Smelt mozzarellaen i en skål i mikroovnen i ca. 1½-2 minutter. 

3) Tilsæt mandelmel, husk, og salt til osten. Rør det hele sammen til en homogen masse, og ælt derefter dejen til den bliver helt glat. 
OBS! Hvis man ikke har Husk kan man erstatte det med 20 g. mandelmel. Desuden kan man, hvis man har lyst, tilføje forskellige smage til chipsene, f.eks. hvidløgspulver eller paprika. Smagsgiveren skal tilføjes sammen med mandelmel, Husk og salt. 

4) Del dejen i to portioner og rul dem ud en ad gangen mellem to stykker bagepapir. De skal rulles ud så tyndt som muligt! Jo tyndere de er, jo sprødere bliver de. 

5) Skær dejen ud i små trekanter (brug evt. et pizzahjul). Men kan enten vælge at sprede dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir, eller lade trekanterne blive samlet på det ene bagepapir man brugte til at rulle dem ud med. 

6) Bag chipsene i ovnen i 6-8 minutter eller til de bliver gyldne i siderne. Bagetiden kommer an på hvor tynde chipsene er, så hvis de tykke, skal de have lidt længere i ovnen. 

  180°   6 min   17 min ialt

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk