Daim is lagkage

Du bliver kugleskør med den...

Indtastet af:
Kilde: Mormor

Opskriften giver 1 kage

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 170 grader alm. ovn. 

Bund: Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs. 

Vend forsigtigt de blendede mandler i. Hæld dejen i en smurt form på 24 cm, gerne med bagepapir i bunden. Bag bunden i ovnen i ca. 45 min. 

Tag kagen ud af formen, så den kan køle af. 

Is: Til isen piskes en æggesnaps af æggeblommer og sukker. Pisk fløden til en tyk flødeskum og vend den let i æggesnapsen. Hak chokoladen groft, gem lidt til pynt og kom resten i cremen. Læg kagen tilbage i den rengjorte form og hæld cremen over. Stil kagen i fryseren i mindst 2 timer. 

Hvis kagen opbevares længe i fryseren, skal den tages ud en halv time før servering.  

  170°   45 min   60 min ialt

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk