Orientalsk inspireret boller i karry

Denne ret er lavet med kylling

Indtastet af:

Opskriften giver 8 personer

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Obs. Stor portion. 

Find en skål eller brug røremaskine. Hæld den hakkede kyllingfars, havregryn, æg, mælk og mel i skålen. Fin hak løget og bland det i farsen. Tilsæt salt og peber og rør det i maskine eller med en grydeske. Det er vigtigt at farsen røres jævn så ingredienserne fordeles. 
Tag en stor gryde og fyld den halvt op med vand og tilsæt en smule salt. Vandet bringes i kog. Brug 
eventuelt to spiseskeer til at forme farsen til mellemstore boller og tilsæt dem i vandet. Bollerne er færdige, når de flyder i toppen af vandet. Ca. 6-8 min. Gem 1 dl. Af kogevandet og si resten af vandet fra.

Nb: 
Farsen kan med fordel tilbederes ca. 1 time før tilberedning så den kan trække smag og sætte sig. Det er ikke et krav og de smager super fint uden den ekstra tid. 
Sovs: 

Find en dyb pande eller gryde. Tænd på mellemhøj varme. Når panden er varm tilsættes karry. Rør i det så den ikke brander på. Den skal have Ca. 2-4 sek. på panden. Tilsæt kokosmælk. Rør det sammen og lad sovsen simrer. Hæld din bouillon i 1 dl kogevand, rør det sammen og tilsæt det i kokosmælken. Smag til med salt og peber. 

Ønskes en tykkere konsistens, kan der bruges laves en meljævning. 
Tilsæt til slut bollerne i sovsen. 

Serveres med ris. 

 

 

Opskriften tilhører kategorierne:

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk