Pnang karry
Opskriften giver 4 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
-Skyl og skær peberfrugterne i tynde strimler. Stil til side
-Skyl og skær chilien i tynde strimler
-Soignér og skær kylling i tynde strimler
-Varm en wok eller dyb pande op. Tilsæt fedtstof (kokosfedtet eller neutral olie) og steg den røde karrypasta af i 2-3 minutter
-Tilsæt kokosmælk og limeblade til wokken og lad det simre i 5-10 minutter
-Fordel sukker på en separat pande. Smelt ved middel varme i ca. 5-10 minutter. Rør ikke i karamellen, men vip panden fra side til side, så alt sukkeret smelter
-Tilsæt kylling til wokken og lad den tilberede i 5 min, ved svag til middelvarme
-Tilsæt 1-2 spsk. karamel, fiskesauce og limesaft. Tilføj eventuelt lidt ad gangen, så du selv kan smage ordentlig til
-Vend peberfrugten i og lad dem tilberede et minuts tid
-Smag til med ekstra limesaft, frisk chili og karamel. Hvis den mangler så salt, så tilsæt lidt ekstra fiskesauce. Husk at fjern limebladene
-Skyl basilikum og dup det tørt i et stykke køkkenrulle, pluk blade og hak groft
-Servér panankarryen i en dyb tallerken med ris, toppet med frisk thai basilikum og ekstra chili
TIPS!
Retten er nem at lave vegetarisk også, da man kan tilføje alle de grøntsager man selv elsker!
Skal retten laves til de mindste, så kan man lade vær med at tilsætte chili, så kan den spises af alle
Skiller kokosmælken? Det fortæller egentlig blot at du har stegt karrypastaen godt af, så smagen er top. Og så ser det appetitligt ud!
Karamellen sikrer en dyb smag, som palmesukker normalt giver thailandske måltider.