Nem grøntsagsgratin med skinke

Indtastet af:

Opskriften giver 4 personer

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180 grader.

 

Skyl squashen, og flæk den på langs. Skrab de våde kerner i midten ud, og skær den herefter i små tern. Skyl peberfrugten, og skær de hvide kerner og hinder fra. Skær også peberfrugten i små tern. Pil rødløg, og snit det fint. Skyl purløg, tør det godt, klip eller hak det fint.

 

Del æggene i hvider og blommer, og sørg for, at hviderne kommer op i en helt ren skål. Rør æggeblommerne sammen med mornaysauce og salt.  Rør skinkestrimler og alle grøntsagerne i, og krydr med peber.

 

Pisk æggehviderne helt stive, og fold dem dernæst forsigtigt i æggeblommeblandingen. Kom gratinmassen op i et smurt ildfast fad, og drys med rasp. Bag den i 20-25 minutter, til den er gylden og gennembagt.

 

Server med rugbrød, smør og cherrytomater til.

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk