Oksedeller i ovn med tomat-flødesovs og blomkålmos

Indtastet af:
Kilde: WebOpskrifter.dk

Opskriften giver 4 personer

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Pil 1 løg og 2 hvidløg, og hak begge dele fint.

Kom løg og hvidløg op i en skål sammen med hakket oksekød og de øvrige ingredienser til kødbollerne ( 1 spsk tomatpure, 1 æg, ½ spsk oregano, ½ spsk salt og peber).

Ælt det til en sammenhængende fars, og sæt den derefter på køl, imens de øvrige ingredienser forberedes.

 

Skyl 4 peberfrugter, skær dem i små tern. Pil 1 løg og 2 hvidløg, og hak begge dele fint. Kom det op i et ildfast fad.

 

Rør fløde, hakkede tomat, tomatpure, paprika og salt sammen til en sovs. Krydr med peber, og hæld tomat-flødesovsen over grøntsagerne i fadet. Vend det sammen.

 

Tag farsen ud af køleskabet, og form det til runde frikadeller. Læg dem oveni sovsen i fadet, og sæt fadet i ovnen. Steg retten i 25 minutter ved 210 grader, til oksedellerne er gennemstegte.

 

Blomkålsmos:

Imens oksedellerne er i ovnen, kan blomkålsmosen laves. Skyl blomkålen, og skær den i mindre stykker. Kom den i en gryde med vand, og kog indtil den er mør, ca 10-12 minutter.

 

Hæld vandet fra. Mos eller blend blomkålen sammen med smør. Pres eller hak 1 hvidløg fint, og bland det i blomkålsmosen. Smag mosen til med salt og peber, og server den til oksedellerne.

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk