Rugbrødsboller

Indtastet af:
Kilde: Diabetesforeningen.dk

Opskriften giver 20 stk

Ingredienser:

1: Smuldr rugbrødet og sæt det i blød i 4 dl vand i 1-2 timer eller natten over.

2: Lun de 2 dl vand, og rør gæren ud i det. 

3: Tilsæt rugbrødsblandingen og de øvrige ingredienser.

4: Ælt dejen godt, den skal være lidt klistret.

5: Lad dejen hæve i ca. 1 time, tildækket. 

6: Slå dejen ned, og form 20 boller. Kom lidt vand på hænderne, hvis dejen er meget klistret.

7: Pensel bollerne med sammenpisket æg, vand eller mælk, og lad dem efterhæve i ca. 20 min.

8: Bag bollerne ved 200 grader i 20-25 min. på midterste ovnrille. til de er gennembagt.

9: Afkøl bollerne på en rist.

Opskriften tilhører kategorierne:

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2021, Opskriftsamleren.dk