Tarteletter med skinke
Opskriften giver 4 personer
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Rens porrer grundigt, og snit dem i tynde ringe. Skræl gulerødder, og skær dem i små tern.
Bring vand i kog i en gryde, og opløs hønsebouillonen heri. Tilsæt porrer og gulerødder, og lad det koge i 10 minutter. Hæld grøntsagerne og bouillon over i en anden skål, og gem det til senere.
Smelt margarinen i samme gryde, som de har kogt grøntsagerne i. Tilsæt mel, og rør det godt ud heri. Pisk mælken i lidt ad gangen, så du er sikker på, at melbollen har optaget væsken, inden du tilsætter nyt.
Pisk dernæst hønsebouillon (med gulerodstern og porrer) i, og lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber. Hvis det stadig smager af mel, skal det koge yderligere fem minutter.
Tilsæt ærter, skinke og fløde, og lad det simre yderligere 5-10 minutter. Lun tarteletskallerne i ovnen imens.
Fyld tarteletterne med skinkefyldet, og pynt evt. med et drys persille.