Rugbrød

Surdejsrugbrød

Indtastet af:
Kilde: Egen opskrift

Opskriften giver 1 stk

Ingredienser:

Dag 1 (Morgen):

0,75-0,8L Vand, salt og (rug levain 1:5:5 ved max aktivering) surdej røres sammen på røremaskine. Tilsæt 150g rugkerner, 200g fuldkornsrugmel og 250g fuldkornshvedemel, 1,5 spsk brændt malt og 50g chiafrø.

Lad hæve 8-10 timer overdækket i skålen ved stuetemperatur.

Dag 1 (Eftermiddag - Aften):

Tilsæt 0,25L vand, solsikke- og græskarkerner, 250g rugkerner og 225g rugmel. Rør sammen.

Hæld det hele i en stor rugbrødsform. Prik tæt med en spisepind  drys med valgfri topping af kerner eller lignende. Dæk til og sæt i køleskab i 14-16 timer.

Dag 2 (Morgen):  Bag i forvarmet varmluftovn i 1t50min ved 175gr C.

  175°   1 t  50 min   15 min ialt

Opskriften tilhører kategorierne:

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2022, Opskriftsamleren.dk