Rugbrød
Surdejsrugbrød
Opskriften giver 1 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Dag 1 (Morgen):
0,75-0,8L Vand, salt og (rug levain 1:5:5 ved max aktivering) surdej røres sammen på røremaskine. Tilsæt 150g rugkerner, 200g fuldkornsrugmel og 250g fuldkornshvedemel, 1,5 spsk brændt malt og 50g chiafrø.
Lad hæve 8-10 timer overdækket i skålen ved stuetemperatur.
Dag 1 (Eftermiddag - Aften):
Tilsæt 0,25L vand, solsikke- og græskarkerner, 250g rugkerner og 225g rugmel. Rør sammen.
Hæld det hele i en stor rugbrødsform. Prik tæt med en spisepind drys med valgfri topping af kerner eller lignende. Dæk til og sæt i køleskab i 14-16 timer.
Dag 2 (Morgen): Bag i forvarmet varmluftovn i 1t50min ved 175gr C.