Energibarer

Indtastet af:
Kilde: https://bagvrk.dk/energibar/

Opskriften giver 10 stk

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Læg chiafrøene i blød i vandet i minimum en halv time. Rør rundt med en gaffel, så alle frø er våde. De skal svulme op og blive til en tyk grød, når de er klar.

Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Fór en brødform på 12×30 cm med bagepapir. Det gøres nemmest ved at gøre papiret vådt og vride det op som en karklud. Så kan det komme helt ud i hjørnerne, og blive der.

Hak mandler og græskarkerner groft. Bland mandler, græskarkerner, sesamfrø og gryn, og bred det ud i et jævnt lag på bagepapiret. Rist blandingen i ovnen i ca. 10 minutter. Rør i det undervejs. Hak imens abrikoserne fint med en tung, skarp kniv.

I en skål blander du de endnu varme nødder og gryn, de udblødte chiafrø, abrikoserne og honningen til en klistret masse. Fordel denne masse i brødformen, og tryk det godt sammen.

Bag din energibar i nederste tredjedel af ovnen i ca. 15 minutter. Massen skal være fast og kun let gylden i kanterne.

Lad energibaren køle lidt af i formen, før du tager den ud, og lader den køle helt af på en rist. Skær nu energibarerne ud i passende stykker. Mine var 3×6 cm.

  175°   15 min   35 min ialt

Opskriften tilhører kategorien:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk