Bønne - Bacon suppe

Indtastet af:

Opskriften giver 6

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Sæt bønnerne i blød i 8 - 10 timer i rigeligt vand

Hæld vandet fra bønnerne.

Skær bacon I store tern, 1 - 1,5 cm

Kom bacon i en tykbundet gryde ved medium varme. Lad bacon simre til det begynder at frigive fedt, tilsæt så løg, bladselleri og gulerod. Sænk varmen og læg et låg på gryden, lad det stå og småsimre i 12 til 15 minuter, til grøntsagerne er helt gennemkogte (suppen skal blendes). Tilsæt hvidløg og lad det simre et minut mere.

Hæld så bønnerne i gryden sammen med kyllinge bouillon, laurbær, timian, salt og pebber. Skru op for varmen til det begynder at simre, sænk igen varmen så det kun akkurat simrer, lad det simre i ca. 1 times tid, eller til bønnerne er bløde.

Vend så tomat pure og paprika i. Lad det simre i 5 minuter mere.

Blend nu suppen til du har en lækker cremet konsistens. Du kan eventuelt tage lidt bønner fra inden du blender, så du har lidt hele bønner i suppen til sidst.

Smag til med salt og pebber.

Server evt. med lidt sprødstegt bacon på toppen, og eller frisk hakket persille.

Opskriften tilhører kategorien:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk