Hvide Kardemomme Boller

Super lækre og nemme boller til en hver lejlighed, holder sig bløde og saftige i flere dage efter de er bagt. Får altid stor ros når de er på bordet.

Indtastet af:
Kilde: Min egen hjemmelavet opskrift

Opskriften giver 20 stk

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader.

Brug røremaskine når du begynder at komme mel i.
________________
Opløs gæret i lunken vand.

Tilføj A38 og olie, og rør det godt sammen.

- Jeg har her brugt A38 Tykmælk 3,5% da den var på tilbud, men den kan erstattes af andet yoghurt eller kærnemælk. Jeg tager altid noget der er ved at være dato og derfor nedsat.
--Jeg har også før brugt skyr med vanilje, og så bare ikke brugt vanilje i de tørrede ingredienser.

______________________
Tilføj de tørrede ingredienser og rør dejen blidt med træske. 

Tilføj en smule mel af gangen og føl dig frem, de 1100 g er ca hvad der skal til for at jeg syntes dejen er lind og lækker. 
(Jeg plejer at lade dejen kører på røremaskine i små 10 min)

Dejen skal kort æltes i hånden og lægges i skålen, stil skålen på komfuret imens ovnen varmer op, og lad hæve en lille times tid. Med et tørt viskestykke over.

Hæld dejen ud og ælt den kort på bordet, form dine boller (ca. 90 gram vejer mine) eller lav et eller flere franskbrød, stil bollerne/brødet til hævning på det lune komfur og hold øje med dem. bag dem når de har en fin størrelse. (ca. 30 min)
Kan pensles med æg eller rester af A38.
- Drys evt. med chiafrø eller birkes.
_________________________

Bages i ca 15 min, men hold øje med dem og tag dem ud når du syntes de er lækre og gyldne. 
Tages ud og vendes med bunden i vejret. så bliver de ikke alt for bløde.

___________________________

- Som en lille ekstra ting kan man altid tilføje 5 korns blanding, revet gulerødder, rosiner eller chokolade hvis det frister. 

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk