Japansk Hokkaido mælke brød

I denne opskrift laves en såkaldt Tang Zhong, som gør brødet blødt i lang tid

Indtastet af:

Opskriften giver 2 brød

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Dette brød kan laves på forskellige måder. Jeg har set versioner med meget mere smør.

Det kan være en god idé at lave Tang Zhong dagen inden, da den skal afkøles inden brug.

Tang Zhong

Bland mel og vand i en stegepande og varm den op. Rør rundt undervejs.

Når blandingen tykner og kommer over 65°C, tages den af varmen og hældes i en beholder. Den skal nedkøles til under 36°C, f.eks. i køleskab. Dette kan gøres aftenen før.

Dejen

Hæld en del af melet i en stor røreskål. Bland tørgær, sukker og Tang Zhong i. Gem noget af melet til når dejen skal rulles ud osv.

Mens maskinen rører, tilsættes fingervarmt mælk, smeltet smør, æg og salt.

Ælt dejen grundigt til den er let klæbende, men ikke hænger fast. Den vil få en blankere og glattere overflade. Der skal muligvis tilføjes ekstra hvedemel, hvis dejen ikke opnår den glatte, blanke overflade efter en del æltning.

Form til en bolle og lad den hæve overdækket et lunt sted - gerne ved 30°C (f.eks. i ovnen hvor kun lamperne er tændt).
Dejen skal hæve i 1 - 1½ time, eller til dobbelt størrelse.

Hæld dejen ud og slå den ned. Del den i 6-8 lige store stykker.

Form stykkerne til boller og rul dem derefter en efter en flade og ovale.

Rul en oval tæt sammen, og læg den så på tværs og rul også den ud til en oval. Rul tæt sammen igen og læg i en smurt form. Der skal være 3-4 i hver brødform (opskriften er lavet til 2 brød, men kan alt efter brødformenes størrelse nemt blive til 3 brød).

Lad hæve ca. 30 minutter mere - også gerne ved 30°C.

Tænd ovnen på 175°C.

Pensl brødene med en blanding af æg og vand og sæt dem i ovnen i ca. 45 minutter. Temperaturen inde i brødene kan med fordel måles til 95°C.

Lad brødene køle godt ned inden de skæres, så de ikke mister for meget fugtindhold.

  175°   45 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk