Daal
Opskriften giver 4 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Linserne skylles under rent vand. Stød kardemommekapslerne i en morter og fjern de grønne skaller.
Korianderfrø, nelliker og spidskommen ristes kort på en tør pande - stødes herefter groft i en morter.
Fennikel, tomater og chili snittes i små tern (fennikel kan erstattes af løg, hvis det ikke er Low fodmap).
Hvidløgsolie varmes op i en gryde og fennikel, tomat, chili og ingefær sauteres heri i nogle minutter. Tilsæt linser og krydderier og lad det stege et øjeblik.
Hæld vand på og lad det simre 25-30 min. til linserne er møre. Smag til med salt, chili, evt. limesaft.
Server med en skefuld drænet yoghurt, evt. frisk koriander og naanbrød.
Obs Low fodmap der er begrænsning på linser tjek app fra Monash. Naanbrød kan bages med økologisk sigtet speltmel for Low fodmap.