Paninibrød

Indtastet af:

Opskriften giver 12 stk

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde
1. Bland koldt og kogende vand sammen i en skål - temperaturen skal være lillefingerlun, så udvikler gæren sig perfekt. Rør gæren ud i vandet, til det er opløst.

2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen på fuld drøn, helst i en røremaskine og gerne fem minutters tid. Og ellers bruger du bare dine allerbedste superheltekræfter og ælter dejen i hånden. Dejen skal være smidig og elastisk og kun lige nøjagtigt slippe skål og fingre. Lad dejen hæve tildækket i en time.

3. Del nu dejen i 12 stykker og rul dem ud til aflange og ovale fladbrød, der er ca. 15 centimeter lange. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter. Opvarm imens ovnen til 185 grader varmluft.

4. Bag brødene i ovnen i ca. 10 minutter, eller til de er blevet svagt lysebrune på toppen. Lad dem køle af, flæk dem på langs og fyld dem med det, du allerbedst kan lide. Og har du en toaster eller en fladgrill, så giv dem en tur i den, så overfladen bliver ekstra sprød. Du kan også bare smide de fyldte brød i ovnen på 200 grader varmluft - eller fuldt grillblus. Men husk at holde øje, da det pludselig går mega stærkt :o)

5. Velbekomme!

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk