Chokoladekage fra hjerteforeningen

Kalorielet chokoladekage.

Indtastet af:
Kilde: https://hjerteforeningen.dk/opskrifter/chokoladekage/

Opskriften giver 9 por

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt kakao og pisk igen. Bland mel sammen med bagepulver og vaniljesukker og pisk det i dejen sammen med mælk og oliemargarine. Hak chokoladen og rør den i dejen. Fordel dejen i en lille form på ca. 20 x 25 cm foret med bagepapir og bag kagen ved 175 grader i ca. 20 min. Afkøl kagen, før den skæres ud. 

Den er bedst lun, så hvis du gemmer den i fryseren eller på køkkenbordet til dagen efter, så kan det være en god ide at give den 15-20 ser i microbølgeovnen. 

Hvis man gerne vil have kcal endnu længere ned, kan man fint fjerne en halv deciliter mel, og chokoladen. Sådan var opskriften oprindeligt, jeg syntes bare det var lidt fesent. 

  175°   20 min

Opskriften tilhører kategorien:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk