Kartoffelfad med pikantost og fedtreduceret bacon

Kan laves vegetarisk uden bacon. kan også laves med kød selvfølgelig. Det skal bare brunes af sammen med bacon.

Indtastet af:
Kilde: https://madenimitliv.dk/2019/04/hakkeboeffer-fad-pikant-sauce/

Opskriften giver 2 portioner

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

opvarm 1 tsk rapsolie på en pande. 

Steg baconet og læg det til side til senere. imens skærer du løg, hvidløg og peberfrugt.

Steg kartoflerne i den anden tak rapsolie, krydder med salt og paprika. Hæld de frosne grøntsager op i et ildfast fad. Når kartoflerne er brunet af, hældes de op til grøntsagerne. 

Steg nu løg, hvidløg og peberfrugt til løgene bliver gennemsigtige (tilføj evt. lidt vand til panden, så det ikke brander på). Tag panden af varmen og tilsæt mælk, vand, tomatpurre og pikantost. Smag til med knorr, salt, paprika og hvidvinseddike. Sovsen skal smage af meget, da grøntsagerne Ogg kartoflerne neutraliserer smagen. når sovsen har den rette smag og er blevet en cremet masse, hældes den over kartofler og grøntsager. Bag i ovnen i ca. 20 min, eller til kartoflerne er møre. Rør rundt i fadet undervejs i bagningen, da sovsen ikke dækker helt. Når retten er færdig drysse bacon og ost over og fadet sættes i ovnen i 5 min mere, for lige at lade ost smelte.

 

  200°   25 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk