Bagels

Lækre hjemmebagte bagels, med den helt rigtige seje krumme, der kommer af at koge dem, inden de bages i ovnen.

Indtastet af:

Opskriften giver 16 Bagels

Ingredienser:

Rør gæren ud i lunt vand og tilsæt sukkeret. Lad det stå ca. 10 min til overfladen begynder at skumme lidt.

Rør fuldkornsdurum i og dernæst salt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Jeg bruger en røremaskine til æltningen og lader den køre, til dejen har samlet sig til en fast og elastisk kugle. Lad dejen hæve i skålen, overdækket med film i halvanden time.

Hæld dejen ud på en olieret (eller melet) bordplade og slå den let sammen. Del i 16 stykker, og kom godt med olie på hænderne. Form til boller og stik tommelfingeren igennem midten, så der dannes et hul. Slyng bagelsen rundt om fingeren, så hullet bliver større, det skal være ca. en trediedel af den samlede størrelse eller lidt større end en femkrone. Læg dem på bagepapir og lad dem hæve i 30 min.

Når dine bagels har hævet 15-20 min. er det ved at være tid til at tænde ovnen på 200 grader og sætte en stor grydefuld vand i kog.

Når de har hævet 30 min. er det tid til at koge bagels, de skal have ca. 2 min på hver side. Put den første i det kogende vand, hvis den flyder, kan du fortsætte og koge 2-3 stk ad gangen. Hvis den synker til bunds, er den ikke færdig med at hæve. Jeg havde ingen problemer med de angivne hævetider ved alm. stuetemperatur.

Pensles med sammenpisket æg og drysses eller dyppes evt. i sesamfrø eller andet pynt.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 min. til de er gyldne og lyder hule når du banker under bunden.

En rigtig bagel, der ikke kan sammenlignes med dem man køber på frost. De er meget velegnede til sandwich eller som morgenbrød.

  200°   20 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Frokost Bagværk Bagværk/ Boller Bagværk/ Fuldkorn
kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk