Bagt blommemarmelade

Nem og lækker måde, at tilberede marmelade på. Smagen bliver meget intens, da sukkeret karamelliseres rundt om blommerne, uden at de koges i stykker.

Indtastet af:
Kilde: ganeoggaffel.dk, har inspireret til opskriften

Opskriften giver 3 glas

Ingredienser:

Skær blommerne i mindre bidder, da de ikke koger ud, ændres størrelsen ikke væsentligt. 

 

Kom blommerne i en stor bradepande, hvor de ligger tæt, men ikke i et tykt lag. En stor overflade fordamper hurtigere.

 

Bland sukker og krydderier med blommerne.

 

Sæt blommerne ind i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft. Varmluften øger fordampningen, så bagningen bliver hurtigere.

 

Vend rundt i blandingen en gang imellem. De skal ca. bage en time eller mere indtil sukkeret er karamelliseret og marmeladen er lidt sej i konsistensen. I starten kan du kigge til dem hver 20. min., derefter hver 10. min., og når det nærmer sig og de koger i kanten hvert 5. min.

 

Hældes straks på rene skoldede glas og lukkes til.

  175°   60 min

Opskriften tilhører kategorien:

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk