Birkes (Tebirkes)

Lækre birkes (tebirkes) lavet med smør

Indtastet af:

Opskriften giver 8 stk

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i det lillefingervarme mælk.

Bland salt, sukker, 50 g blødt smør og æg i og rør på maskine.

Tilsæt mel lidt ad gangen. Dejen skal være glat og lidt fast.

Lad dejen hæve lunt i en lille times tid.

Rul dejen ud til ca. 30x40 cm.

Skær smørret i tynde skiver og dæk halvdelen af dejen med det.

Fold den anden halvdel af dejen indover.

Rul dejen ud i igen, fold 1/3 af dejen ind mod midten og den modsatte tredjedel indover.

Gentag 2 gange mere.

Efter sidste foldning - rul ud til en aflang plade på 40-50 cm længde.

Fold i tredjedele igen - denne gang på den lange led og skær ud i 8 lige store stykker.

Læg birkesene på en bageplade og lad dem hæve lunt 1/2 times tid.

Pensl til sidst i æg tilsat lidt vand og drys birkes over.

Serveres så snart de er kølet lidt af.

  225°   18 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk