Blommesaft
let at lave i en "tutti frutti"
Opskriften giver 3 liter ca.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Hvis man ønsker en mindre bitter saft fjernes sten og skind fra blommerne. Men smagen bliver også udmærket med hele blommer, hvis man stopper indkogningen efter 60 min., da det især er tilsidst det afgiver meget bitterhed.Frugtbeholderen fyldes op med blommer og sukkeret tilsættes. Vandbeholderen fyldes med vand og 1 tsk. citronsyre, det skulle få frugten til at afgive saften lettere.
Tændes på fuldt blus og når det damper gennem låget, skrues ned til middel varme.
Flasker rengøres og skoldes. Saften tappes direkte i den varme flaske, efterhånden som den er klar. Stilles til afkøling på køkkenbordet til dagen efter. Opbevares herefter på køl. Saften kan også fryses, så må flasken ikke være helt fuld da den udvider sig. Kan også deles i mindre portioner og hældes i fryseposer, optøning direkte i en kande med vand - så er den dejlig kold ved serveringen.