Brunkager
Sprøde og lækre, med små tern af hjemmesyltet appelsin (den kan også købes), mandler og pistacienødder.
Opskriften giver 100 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Smelt smør, sirup og brun farin sammen ved svag-jævn varme, til det er ca 70 grader. Det må ikke koge!
Imens det afkøler, blandes mel, krydderier, syltet appelsinskal i små tern og nødder i en skål.
Potasken røres ud i vandet og røres derefter i den lune smørblanding. Som bagefter røres i melblandingen. Rør til det er godt fordelt og saml hurtigt dejen.
Pres dejen i en form på ca. 9 x 18 cm, der er foret med bagepapir. Sættes på køl til dagen efter eller til du har tid til at bage dem. Dejen kan holde sig i nogle uger, så man kan bage en lille smule ad gangen og få friskbagte brunkager mange gange.
Inden bagning deles brunkagedejen i tre og skæres tyndt ud, ca. 1-2 mm.
Lægges på bagepapir på en bageplade, med lidt afstand imellem.
Bages ved 180 grader ca. 5-6 min. eller mere. Alt afhængig af ovn og tykkelse på kagerne.
Køles helt af, inden de kommes i en dåse.