Chokoladekage med squash
Lidt overraskende, men squash i chokoladekage er bare superlækkert. Denne version er fudgy, på den brownieagtige måde og så er den jo næsten sund...
Opskriften giver 6 Stykker
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Brug gerne foodprocessor eller minihakker.
Riv squashen fint. Hæld de tørre ingredienser i og bland sammen.
Hæld de våde ingredienser i og blend.
Smør en form ca. 18 cm Ø eller fyld evt. I muffinforme.
Drys evt. chokolade og flagesalt over toppen.
Bag enten i microovn, 3 min fuld effekt, hvil 1 min. Giv herefter 30 sek. af gangen efterfulgt af pause, indtil kagen er bagt i midten, til den giver efter ved et tryk.
Kan også bages i alm. ovn i ca. 20 min. ved 200 grader.
Tjek kagerne efter ca. 15 min. hvis du bruger muffinforme.
Fif; ristede hakkede nødder vil også være rigtig lækker i kagen. Evt. hampefrø, hvis det skal være rigtig sundt. Havregryn kan fint udskiftes med boghvedeflager.
Info Low FODMAP: Fuldkornspelt skiftede i 2015 status til ikke tilladt, så under elimination anbefales økologisk sigtet spelt eller glutenfrit mel. Under genintroduktionen kan opskriften bruges til at teste oligo -fruktaner.