Citronfromage uden fløde

Rigtig gammeldags citronfromage var ikke rørt op med flødeskum, men gerne pyntet med lidt flødeskum. Citronsmagen kommer meget mere frem på denne måde..

Indtastet af:

Opskriften giver 5 glas citronfromage

Ingredienser:

Læg husblas i blød i vandet i 10 min.

 

Del æggene i hvider og blommer i hver sin skål. Slå dem gerne ud i en seperat kop, hvis en blomme skulle briste, kan det æg tages fra eller kommes i skålen med blommerne, uden at ødelægge det hele. 

 

Pres citronen. Du skal gerne have 1 dl. saft. Da der er stor forskel på citroner, kan det være du skal bruge flere. 

 

Riv skallen fra en citron ( uanset hvor mange citroner du har presset ).

 

Tag husblassen op i en skål, der kan bruges i microovn eller over vandbad. Kasser vandet. Hæld en spsk. citronsaft ved og smelt det på få sek. i microovn (ca.15-20 sek. i min) og hold godt øje. Afbryd straks ved tegn på det koger. Rør det rundt. Hvis det hele ikke er helt smeltet, sker det som regel efter lidt omrøring. Ellers må den varmes lidt yderligere.

 

Pisk æggehviderne stive, så snart skålen kan vendes er de færdige.

 

Pisk æggeblommerne med sukkeret. Pisk længe, så det bliver lyst og skummende.

 

Rør i husblassen igen og tilsæt citronsaften lidt ad gangen, til det har lillefingertemperatur. 

 

Pisk husblassen i en tynd stråle ned i æggeblommerne. Når det er helt fordelt piskes den resterende citronsaft i og skallen tilføjes.

 

Når æggemassen begynder at sætte sig, rører du 1/4 af hviderne i. Derefter vendes resten forsigtigt i. 

 

Hæld citronfromagen op i en sprøjtepose eller frysepose. Hæld den op i de glas du vil servere den i og sæt den på køl.

 

Server gerne med en top flødeskum og hvis du skal være moderne, et strejf af lakrids. 

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk