De bedste morgenboller

Lækre, sprøde og luftige.

Indtastet af:
Kilde: anneauchocolat.dk

Opskriften giver 14 boller

Ingredienser:
Gæren røres ud i vandet, der tages direkte fra den kolde hane. Resten blandes i. Æltes godt i røremaskine til dejen samler sig, og du kan lave glutentesten. Det kan tage fra 10 min. til 20 min. Når dejen er klar, hældes den op i en skål smurt med olivenolie. Skålen skal være stor nok til, at den kan klare, at dejen hæver til det dobbelte. Dækkes med husholdningsfilm og stilles i køleskabet 12-24 timer.


Næste dag hældes dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord eller spækbrædt. Dejen hakkes ud til boller med en spartel og lægges forsigtigt over på en bageplade med smurt bagepapir.

Sættes direkte ind i en varm ovn på 240 g. varmluft. I 10 til 15 min.


Opskriften er inspireret af Anna au chocolat 's guldblommeboller.

Se opskriften her.

Der er også link med udførlig vejledning.


Fif: sprødheden forsvinder meget hurtigt, da krummen er så fugtig. Derfor er det en god ide at give dem 5 min ekstra med varmluft, umiddelbart inden servering.

  240°   10 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Bagværk Bagværk/ Boller Bagværk/ Fuldkorn
kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk