Drømme Lagkage

Sundere lagkage

Indtastet af:

Opskriften giver 8 portioner

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

2 Lagkage bunde:

50 g Becel, Let (eller anden minarine)

100 g dadler, finthakkede

2 dl vand

150 g sigtet speltmel

1 tsk. vaniljepulver, usødet

1 lille tsk. bagepulver

plantemargarine til at smøre springform

Smelt margarinen i en gryde, og tilsæt dadler og vand. Varm igennem i et par minutter, til dadlerne er opløst, tag gryden af varmen, og lad blandingen afkøle i en skål.

Tilsæt mel, vaniljepulver og bagepulver, og rør godt rundt.

Smør bunden af to springforme med margarine, og fyld hver springform med halvdelen af dejen. Bag bundene i ca. 20 min. ved 200°. Lad dem afkøle helt, før de fjernes fra springformen.

Lagkage Creme:

2 dl. minimælk

1 spsk. Maizena

2 æggeblommer

Perfect Fit

2 tsk. vaniljepulver

Bland maizena, perfect fit og vaniljepulver godt

Tilføj det til den kolde mælk i en gryde og rør det godt ud, lad cremen koge under omrøring indtil passende konsistens.

Lad køle helt af før brug

Samling:

Lagkage bund , kage creme og skivede jordbær og lagkagebund

Opskriften tilhører kategorien:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk