Drømmemuffins

Indtastet af:

Opskriften giver 44 muffins

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker meget luftigt.

Bland mel, vanillesukker og bagepulver sammen og sigt over i skålen med æggemassen.

Vend forsigtigt melet i med en dejskraber, uden at slå luften ud af dejen.

Bland kokosmælk, kefir, og solsikkeolie og vend det i dejen på samme måde.

Varm ovnen op på180 grader.

Hæld gerne dejen i en kande med smal hældetud for at gøre det lettere at fordele i muffinsformene.

Sæt muffinsformene klar på en bageplade. Bruger du papirsforme, så sæt dem gerne i en silikoneform for at holde faconen. Eller evt. dobbeltforme.

Fyld formene halvt op med dej.

Bag i 15 min. ved 180 grader. Tjek med et trægrillspyd eller lign, om de er gennembagte.

Imens de første muffins er i ovnen blandes ingredienserne til Kokostopping i en gryde ved lidt under middelvarme. Rør flere gange undervejs. Det skal lige op at koge let, et par min eller til massen er jævn og rimelig tyk. Hvis den er blevet for tynd kan der tilsættes flere havregryn.

Fordel en god spiseske Kokostopping på de gennembagte muffins og bag igen i 5 min ved 180 grader. Hold øje med at kokosmassen ikke koger ud over formen, hvis de gør det tages de ud af ovnen før.

Afkøl og server.

 

Der er brugt lidt anderledes ingredienser i disse muffins i forhold til en traditionel drømmekage. Det er dels fordi de først skal serveres dagen efter og så holder krummen sig mere blød og frisk med olie og kefir, istedet for smør og mælk. Da jeg manglede smør blev en del erstattet af kokosmælk og kokosolie. Og havregryn blev tilsat Kokostoppingen fordi den var for tynd til muffins og jeg havde ikke mere kokosmel. Dette fortæller jeg for at inspirere til at bruge hvad du har...

 

Kagen kan også bages i en stor bradepande, bagetiden forlænges så væsentlig.

  180°   15 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk