Fastelavnsboller

Lækre og luftige fastelavnsboller af den lidt sundere slags. Skal de være mere syndige, kan smørret fordobles og fuldkornsmelet erstattes med hvedemel.

Indtastet af:

Opskriften giver 16

Ingredienser:

Lun vandet og opløs gæren heri. Tilsæt æg, fiberhusk, spelt og durummel, salt vanillepulver og kardemomme. Mos bananen og kom den i, sammen med hvedemelet. Når det er æltet godt sammen, tilsættes det bløde smør. Ælt til dejen er godt sammenhængende, der skal evt. tilsættes lidt ekstra hvedemel. Dejen skal nu hæve i ca. 40 min.

Fif: dejen kan deles i 2, hver halvdel lægges til hævning i en 8 ltr. frysepose der først er olieret. Efter hævning rulles dejen ud i posen til den fylder den helt ud. Så klippes posen op og dejen skæres ud i 8 firkanter.

Imens dejen hæver laves cremen. Alle ingredienser hældes i en kasserolle og varmes op under piskning indtil cremen stivner. Køl den gerne hurtigt ned ved at sætte kasserollen i et koldt vandbad.

Så laves remoncen. Pistacienødderne hakkes fint, gerne i minihakker e.lign. Derefter hakkes marcipanen med og når det er godt blandet kommes æggehviden også i.

Fif: der kan også lægges en karamel ind i bollen sammen med creme, undlad da remoncen. Den forreste bolle på billedet er med creme og karamel, den bagerste med creme og remonce.

Fordel en spiseske creme og remonce på hver firkant. Saml hjørnerne modsat hinanden først og klem derefter kanterne godt sammen, gør det samme med de sidste to hjørner. Træk dejen forsigtigt ind midt for og vend den rundt, sæt den på bagepapir med samlingen nedad.

Efterhæver mens ovnen varmes op til 200 grader.

Pensel bollerne med æggestrygelse (sammenpisket æg og vand).

Bag bollerne midt i ovnen i ca 15 min.

Når bollerne er kølet af kan de pyntes med glasur, eller smeltet chokolade, evt. revet kokos, chokoladeknapper, krymmel eller hvad man nu har lyst til.

  200°   15 min
kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2019, Opskriftsamleren.dk / L. Andersen