Gløggekstrakt

Indtastet af:
Kilde: Valdemarsro

Opskriften giver 1,25 liter

Ingredienser:

Flæk vanillestangen, tag kornene ud, ælt dem med en spsk af rørsukkeret. Kom både korn og stang i en stor gryde, sammen med sukkeret og alle krydderierne.

 

Pres appelsiner til du har 3 dl. Kom det op i gryden og få det stille og roligt i kog. Lad det koge 3-4 min og sluk derefter varmen.

 

Hæld portvin, snaps og rom i gryden, rør godt. Put de skiveskårne appelsiner og citron i og rør igen.

 

Grydens indhold  hældes nu i en stor beholder med låg, f.eks. Et patentglas der kan rumme ca. 2 liter.

 

Ekstrakten skal nu trække i 1-3 uger. Vend glasset rundt nogle gange under forløbet.

 

Si ekstrakten og hæld på flasker. Den kan holde længe pga. det høje alkoholindhold.

 

Når gløggen skal laves bruges ca. 1/4-1/2 dl ekstrakt pr. 2 dl rødvin.

 

Pga. den høje alkoholprocent er gløggen for stærk til nogen der skal køre.

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk