Græskarboller

Skønne bløde og luftige boller, med milde smagsnoter. Bollerne er friske og saftige i flere dage, hvis de holder så længe...

Indtastet af:

Opskriften giver 12 store boller

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Græskarpure kan du lave selv, ved at bage et renset Hokkaido græskar i ovnen, skåret i både og uden kerner. Det tager ca. 30-35 min. ved 200 g. før det er mørt, du skal kunne stikke igennem det, med en gaffel. Lad det køle lidt af og herefter kan det blendes til pure.

 

Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt græskarpure, yoghurt naturel (eller andet mælkeprodukt), æg, sukker, salt og krydderier. Bland det godt, gerne på røremaskine og tilsæt fuldkornsspeltmel. Når det er rørt godt sammen tilsættes den fine speltmel lidt ad gangen, til det er en glat dej.

 

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse eller ca. 45 min. 

 

Smelt smørret, smør hænderne med smør, hver gang inden du tager en passende klump dej og former til en bolle. Sæt bollerne i en bradepande foret med bagepapir, der skal ca. være en fingerbreddes afstand mellem bollerne, så de vokser sammen når de hæver. 

 

Hæver igen til dobbelt størrelse, eller til de er vokset sammen.

 

Pensles med æggehvide, hvis der skal kerner på. Da de falder af den smørglatte overflade. Ellers er det ikke nødvendigt at pensle.

 

Bages ved 200 grader i ca. 20 min. Giv dem evt. 5 min. mere uden bradepanden, så de får lidt farve i bunden også.

 

 

Fif: opskriften kan varieres med hakket kandiseret appelsinskal eller tranebær. Hvis det ikke er alle i familien der kan lide det, smager det også skønt som "pålæg", med et godt lag smør under.

  200°   20 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk