Gulerodschutney med havtorn

Lækker sødme fra gulerødderne og syrlighed fra havtorn. Pifter enhver gryderet op....

Indtastet af:
Kilde: Inspiration fra Politikken

Opskriften giver 25 Små portioner

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Løgene pilles og hakkes.

Gulerødderne skrælles og skæres i små tern.

Chilierne hakkes fint.

Løgene svitses klare i olie, tilsæt gulerødderne, halvdelen af de hakkede chilier og svits dem med et par min.

Drys sukker på, tilsæt eddikerne og vand.

Simrer 1-2 timer, tilsæt evt. mere vand undervejs, det må ikke koge tør.

Hvis gulerødderne ikke koger ud, så blend ca. 3/4 groft. 

Tilsæt havtorn og lad koge ca. 5-10 min. mere.

Smag til med salt, chili, evt. mere sukker og eddike.

Hældes på skoldede glas, eller fryses i mindre portioner.

Beregn ca. 2-3 spsk chutney pr. portion.

 

Opskriften tilhører kategorien:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk