Havregrød a'la gulerodskage

Utrolig velsmagende, nem at lave i en microovn. Og så er den oven i købet sund, prøv den hvis du er vild med kagen... Obs bemærkninger til Low FODMAP nederst!

Indtastet af:
Kilde: Inspiration fra Rebelsig

Opskriften giver 1 portion

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Skræl og riv guleroden i en dyb tallerken eller en gryde.

 

Bland alle de andre ingredienser i. Hvis du ikke har alle krydderierne, er den også rigtig god bare med kanel.

 

Varm grøden 2 min. i microovn ved fuld effekt.

 

Rør grøden igennem, hvis den er lidt vandet endnu, kan du give den et min. mere, indtil den er som du ønsker den.

 

I en gryde varmes det hele igennem, til grøden har den ønskede tykkelse.

 

Ved servering smages til, om du har brug for lidt sødning. Det kan være sirup, flydende honning, sukker eller sødemiddel.

 

Info Low FODMAP: speltflager er i 2015 ændret fra ubegrænset til begrænset tilladt 18 g. af Dansk oprindelse, og ikke tilladt af anden oprindelse pga. Oligo. Da det er samme FODMAP i havre kan opskriften ikke bruges under eliminationsfasen. Istedet kan du bruge havregryn fra Aurion, som er testet Low FODMAP i de grove og glutenfrie varianter. De fleste tåler dog spelt, så det er vigtigt at teste sin grænse og spise det man kan.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk