Havtorncurd
Lækker curd, hvor havtorns passionsfrugtagtige smagsnuancer kommer frem. Pragtfuld i fyldte chokolader eller som smørrepålæg.
Opskriften giver 4 Små glas
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i rigeligt vand.
Bland alle ingredienser i en kasserolle undtagen husblas.
Rør under middelvarme og tag den af varmen når den tykner.
Klem overskydende vand af husblassen og kom den i curden.
Rør til husblassen er helt opløst.
Sigt evt. curden. Dette kan bruges som redningsmanøvre, hvis æggehviden er begyndt, at sætte sig som små hvide klumper.
Hæld curden på glas. Når de er afkølet, opbevares de koldt.
Holdbarhed på køl 1-2 uger. Hvis det er lykkedes, at aktivere vacuum i glasset holder den længere, når den er uåbnet.
Fif: prøv at røre noget af curden op med flødeskum, så får du den lækreste mousse.