Jordbærtærte

Klassisk jordbærtærte med mørdej, mazarin, chokolade, konditorcreme og jordbær glaceret med ribsgele.

Indtastet af:

Opskriften giver 10 portioner

Ingredienser:

Mørdej:

Smuldr smørret ud i melet, tilsæt sukker og saml hurtigt dejen med det halve æg. En minihakker eller foodprocessor kan med fordel bruges. Tryk dejen ud i en tærteform og lad den herefter hvile på køl en halv time eller i fryseren et kvarter.

Mazarin:

Rør smør og sukker sammen og tilsæt den revne marcipan og det halve æg. Rør til massen er homogen. Fordel massen over tærtedejen inden den bages ved 200 grader i ca. 20 min. Lad tærten køle helt af og sæt den derefter i køleskab.

Chokolade:

Smelt chokoladen over vandbad eller i microovn ved intervaller på 15 sek. Temperering er ikke nødvendig, men brug gerne en god chokolade, der kan være modspiller til alt det søde. Fordel over tærten med dejskraber eller pensl den på.

Creme:

Pisk cremepulveret ud i den kolde mælk og fortsæt piskningen i 1 minut. Sæt den herefter på køl i 20 min. Rør vanillepulveret i cremen. Pisk fløden rimelig stiv, men pas på den ikke bliver grynet. vend fløden i cremen og fordel den over tærten, når chokoladen er stivnet.

Topping:

Rens jordbærene og tør dem på køkkenrulle. Skær jordbærene i halve og fordel over kagen. Smelt ribsgeleen og lad den køle af igen. Når den begynder at sætte sig er den klar til at pensle over jordbærene, eller fordel den med en ske. Du kan se om den er klar ved at røre den op ad siderne, når den "trækker et gardin"/lægger sig i et jævnt lag op ad siderne og skeen er den klar.

 

Nyd kagen med det samme eller opbevar den på køl til den skal spises.

 

Til kagen på billedet er anvendt 3 x mørdej, 3 x mazarin, 2 x chokolade, 2 x creme, 2 x topping, samt flødeskum af 2,5 dl. fløde (jeg vil dog anbefale en mindre mængde, sprøjtet med en flad tyl, da det simpelthen bliver for meget af det gode).

 

Mælk, fløde og mel kan skiftes ud med de produkter du foretrækker.

  200°   20 min
kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk