Karamelis
med lækker dulche de leche karamel
Opskriften giver 2 liter
Ingredienser:
Alle ingredienserne, undtaget dulche de leche karamellen, blandes i en skål og køres på ismaskine á 2 omgange.
Den første portion kommes i en fryseegnet bøtte.
Halvdelen af Dulche de lette karamellen, sprøjtes ud i baner i isen. Man kan bruge en frysepose hvor karamellen er puttet ned i det ene hjørne. Jeg krænger gerne posen udover et glas, putter karamellen i, binder knude på og klipper hjørnet af.
Isen kommes i fryseren, mens resten køres på maskinen. Halvdelen af denne is lægges oveni den første portion, så karamelbanerne bliver dækket. Den sidste halvdel af karamel sprøjtes på samme måde ud i baner og dækkes af det sidste is. Omrøres med forsigtig hånd så karamellen fordeles rundt i isen.
Fryses nogle timer, så der kan laves flotte kugler med karamelspor.