Karamelis
med lækker dulche de leche karamel
Opskriften giver 2 liter
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Du kan finde en opskrift på dulche de leche her på opskriftsamleren under "Tilbehør". Du kan også købe dulche latte og bruge ca. 200 g.Alle ingredienserne, undtaget dulche de leche karamellen, blandes i en skål og køres på ismaskine á 2 omgange.
Den første portion kommes i en fryseegnet bøtte.
Halvdelen af Dulche de lette karamellen, sprøjtes ud i baner i isen. Man kan bruge en frysepose hvor karamellen er puttet ned i det ene hjørne. Jeg krænger gerne posen udover et glas, putter karamellen i, binder knude på og klipper hjørnet af.
Isen kommes i fryseren, mens resten køres på maskinen. Halvdelen af denne is lægges oveni den første portion, så karamelbanerne bliver dækket. Den sidste halvdel af karamel sprøjtes på samme måde ud i baner og dækkes af det sidste is. Omrøres med forsigtig hånd så karamellen fordeles rundt i isen.
Fryses nogle timer, så der kan laves flotte kugler med karamelspor.