Kernerugbrød

Dejligt hjemmebagt rugbrød med mild smag. Hurtigt lavet, uden surdej og uden alt for lang hævning.

Indtastet af:

Opskriften giver 1 brød

Ingredienser:

Sæt hvedekernerne i blød i et par timer - eller kog dem, hvis du ikke er i god tid. Dræn kerner i en sigte. 

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt alle øvrige ingredienser. Ælt godt, gerne i 10 min. i en røremaskine.

Lad dejen hæve i 1½ time.

Læg dejen i en rugbrødsform, glat overfladen og drys evt. med kerner (solsikke, sesam eller birkes). Prik brødet med en strikkepind eller lignende, og lad hæve i yderligere 1½ time.

Varm ovnen op til 180 grader. Stil evt. en bradepande ind med vand, for at give høj luftfugtighed i ovnen og undgå tør skorpe.

Bag brødet i ca. 1½ time. Centrumtemperaturen skal være 97 grader.

 

TIP: Hvis ikke du har krænemælk kan andre surmælksprodukter anvendes.

 

Opskriften tilhører kategorierne:

Bagværk Bagværk/ Brød
kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk