Koldthævede grovboller

Indtastet af:

Opskriften giver 18 boller

Ingredienser:

Gæren smuldres fint i melet og de knækkede kerner blandes i.
Hæld vandet i bunden af røreskålen og tilsæt mel-kerne-blandingen.
Rør dejen sammen ved lav hastighed - i ca. 3 minutter.
Tilsæt nu salt og rør igen, men ved middelhøj hastighed i ca. 4-5 minutter - eller indtil dejen slipper skålens sider og lige lidt til!

Stil dejen til hævning et køligt sted (det er sensommer - nattetemperaturen ligger perfekt på ca. 12 grader!!) - under klæde eller i pose - natten over.

Næste morgen tager du dejen ind og tænder ovnen på 250 grader varmluft.

Beklæd to bageplader med bagepapir.
Fyld en skål med vand - stor nok til at du kan "vådte" hænderne (ikke vandsjaske!!) - og stil den ved siden af din dejskål.
Gør dine hænder let våde og løft og nap en klump dej af.
Spænd den forsigtigt op, ved at folde den ind under sig selv og sæt den luftfyldte dejbobbel på bagepladen.
Gentag til begge plader er fyldte.
Drys med gode økologiske birkes, sesam, græskarkerner, solsikkefrø eller hvad du synes bedst om.
Lad ikke bollerne efterhæve, men bag dem med det samme.
(NB! Har du hævet din dej i køleskab, kan du med fordel lade bollerne temperere/efterhæve i 10-20 min. alt efter temperaturen i dit køkken).

Bag bollerne i 20 minutter (vend evt. pladerne efter 10 min. hvis din ovn bager lidt ujævnt) og afkøl dem på en rist, inden de skal spises!

P.g.a. af det høje vandindhold holder bollerne sig friske længere, og de er fantastiske både til genopvarmning eller på risteren! 

  250°   20 min

Opskriften tilhører kategorierne:

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk