Kylling i sur-sød sauce

Dejlig ret som er inspireret af programmet "Hairy Bikers" sur-sød kyllingeret

Indtastet af:

Opskriften giver 4 portioner

Ingredienser:

Jævning

Lav først en jævning af 1 spsk maizena og 2 spsk ananassaft.

Rør det sammen og sæt det til side.

 

Sauce-blanding

Hæld den resterende ananassaft i en skål og rør knust hvidløg, ingefær, brun farin, soya sauce, hvidvinseddike, ketchup og chiliflager i.

Sæt også denne blanding til side.

 

Grøntsagerne

Skær halvdelen af en ananas i store tern. Skær også peberfrugterne i grove tern, og løgene i både.

 

Kyllingen

Del kyllingebrysterne i større tern. 7-9 tern pr. kyllingbryst.

 

Tilberedning

Varm olien op i en non-stick sautérpande eller wok. Steg løg og peberfrugter i et par minutter.

Tilsæt tomatpuré og steg med et minuts tid.

 

Bland kyllingestykker og maizena sammen i en skål og tilsæt dem til panden.

Steg til de får lidt stegeflade.

 

Tilsæt ananasstykkerne og sur-sød saucen og lad retten simre i 4-5 minutter på medium varme. Rør jævnligt i retten, så kyllingen varmes helt igennem og ananasen bliver opvarmet.

 

Rør maizena/ananas-jævningen i, og lad retten simre i et minuts tid til saucen er blank.

 

Drys snittede forårsløg over og server, evt. med Jasmin ris.

 

Velbekomme!

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2019, Opskriftsamleren.dk / L. Andersen