Kylling i sur-sød sauce

Dejlig ret som er inspireret af programmet "Hairy Bikers" sur-sød kyllingeret

Indtastet af:

Opskriften giver 4 portioner

Ingredienser:

Jævning

Lav først en jævning af 1 spsk maizena og 2 spsk ananassaft.

Rør det sammen og sæt det til side.

 

Sauce-blanding

Hæld den resterende ananassaft i en skål og rør knust hvidløg, ingefær, brun farin, soya sauce, hvidvinseddike, ketchup og chiliflager i.

Sæt også denne blanding til side.

 

Grøntsagerne

Skær halvdelen af en ananas i store tern. Skær også peberfrugterne i grove tern, og løgene i både.

 

Kyllingen

Del kyllingebrysterne i større tern. 7-9 tern pr. kyllingbryst.

 

Tilberedning

Varm olien op i en non-stick sautérpande eller wok. Steg løg og peberfrugter i et par minutter.

Tilsæt tomatpuré og steg med et minuts tid.

 

Bland kyllingestykker og maizena sammen i en skål og tilsæt dem til panden.

Steg til de får lidt stegeflade.

 

Tilsæt ananasstykkerne og sur-sød saucen og lad retten simre i 4-5 minutter på medium varme. Rør jævnligt i retten, så kyllingen varmes helt igennem og ananasen bliver opvarmet.

 

Rør maizena/ananas-jævningen i, og lad retten simre i et minuts tid til saucen er blank.

 

Drys snittede forårsløg over og server, evt. med Jasmin ris.

 

Velbekomme!

Opskriften tilhører kategorierne:

Hovedretter Hovedretter/ Med ris Hovedretter/ Med fjerkræ
kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk