Lækre boller og chokoladesnegle

Bollerne er lækre i flere dage, da der er lidt banan i dejen, som gør bollerne bløde, uden at smagen af banan er gennemtrængende.

Indtastet af:

Opskriften giver 50 Miniboller

Ingredienser:

Lun mælken og rør gæren ud i den. Tilsæt bananmos, olivenolie, æg, vanille, fiberhusk og det grove mel og rør sammen, gerne i røremaskine.

Tilsæt salt og derefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt godt, gerne 15 min på røremaskine, til dejen har samlet sig. Den skal være klistret, men nogenlunde kunne holde formen.

Hæver 45 min.

Form bollerne, godt med olie på hænderne, så går det som en leg.

Efterhæver 45 min.

Bages ved 200 grader i ca. 10-15 min.

 

Fif: Dejen er også rigtig god til snegle. Her har jeg brugt hjemmelavet sundt chokoladesmørepålæg, kan også være æblesmør eller traditionel kanelremonce.

Hæld lidt olie i en frysepose og fordel det godt, så er det supernemt at rulle dejen ud inde i posen. Klip posen op og smør fyldet på. Rul sammen som en roulade og skær i skiver på ca. 3 cm. Put evt. sneglene i muffinforme og bag ligesom bollerne.

  200°   10 min
kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2019, Opskriftsamleren.dk / L. Andersen