Lakridskarameller

Seje lakridskarameller....

Indtastet af:

Opskriften giver 100 Karameller

Ingredienser:

Kog fløde, sukker, glykose og salt i en høj gryde ved svag varme. Rør hyppigt til det koger og rør derefter ind i mellem. Koges ca. 20-30 min. til karamellen er 122 grader. Lakridpulveret tilsættes og røres hurtigt i og derefter hældes karamellen op i en form foret med bagepapir.

Stilles koldt nogle timer eller til dagen efter. Det giver en meget hård karamel, som lettest slås ud, ved at placere en skarp kniv der, hvor der skal deles og slå med en kødhammer på kniven.

Pakkes ind i bagepapir eller pudres med lakridspulver så de ikke klistrer sammen.

 

Note: kunne godt bruge mere lakridssmag i karamellen. Lakridspulveret klumper sammen når det tilsættes til sidst. Lakridspulveret er ret kraftigt i smagen, når karamellen er pudret med det.

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk