Langtidstegt flæskesteg

Mør og lækker flæskesteg, der kan trækkes fra hinanden, som pulled pork. Sværen er grillet efterfølgende og bliver fantastisk sprød og lækker.

Indtastet af:
Kilde: Inspiration fra madbanditten.dk

Opskriften giver 8 portioner

Ingredienser:

Brug en crook pot, stegeso, eller støbejernsgryde der kan gå i ovnen.

Vi brugte en Rømertopf, den sættes i blød i koldt vand 15-20 min.

Imens ridses sværen efter, der hvor der er brug for det.

Flæskestegen lægges i en bradepande med sværen ned og det kogende vand hældes i, så det lige dækker sværen, ikke mere. Lad det trække 10 min.

Tøm Rømertopfen for vand. Læg flæskestegen deri med sværen op og hæld et par dl. af vandet, som det har trukket i.

Gnub salten ind i sværen, kom godt ned mellem hver svær.

Sæt stegen i en kold ovn og tænd på 100 grader.

Lad stegen hygge sig i 5-6 timer.

Herefter er stegen næsten faldefærdig mør. 

Skær sværen af stegen og skær fedtet af. Så har du enkeltvise strimler af flæskesvær, som lægges med lidt afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.

Grill sværen i ovn ved grill og varmluft 200 g.

Sværen er færdig når den popper og er lys gylden. Tag gerne sværen ud efterhånden, som de er færdige, så de ikke branker.

Sigt væden og skum den for fedt. Kog op med Maizena, rørt ud i lidt koldt vand. Giv den evt. lidt kulør og smag til med peber. Den vil formentlig være salt nok.

Server med kartofler og gerne lidt agurkesalat.

  100°   300 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Low FODMAP/ Hovedretter Low FODMAP Hovedretter
kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk