Macarons

En sprød lille kage, med lækker sej midte og saltet karamel.

Indtastet af:
Kilde: Chocolat.dk

Opskriften giver 13 Macarons

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Mandler smuttes og blendes med flormels og cacao. Hvis du bruger mandelmel blandes det sammen.

Æggehvide og sukker piskes ved laveste hastighed i 1 minut, derefter ved højeste hastighed til det danner bløde toppe.

Blandingen med mandelmel sigtes i og blandes. Pres dejen mod skålen med en dejskraber ca. 35 gange.

Hæld dejen i en sprøjtepose med rund tyl. Eller brug en frysepose og klip hul i hjørnet. Sprøjt macarons ud, så de har en diameter på ca. 3 cm. De flyder ud, så det kan være en hjælp, hvis du bruger en macaronmåtte, der angiver størrelsen.

Tørrer let i ca. 30 min. Overfladen skal kunne berøres let, uden at hænge ved. Vær opmærksom på at luftfugtigheden ikke er for høj, hvis der laves anden mad samtidig.

Bages ved 160 grader i 12-16 min.

Køler af på bageplade og lægges derefter sammen med en lille skefuld saltkaramel (Dulche de leche karamellen røres med lidt salt).

  160°   12 min

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk