Mælkebøttesirup

Smager som en lækker flydende honning og kaldes også vegansk honning

Indtastet af:
Kilde: Fru Pedersens have

Pluk gerne en stor balje mælkebøtter et usprøjtet sted. Drys evt. insekter af, der ikke ikke så mange først på sæsonen.

Klip de gule mælkebøtteblade ned i en gryde, (lidt af de grønne flagede blade betyder dog ikke noget), men bruges hele mælkebøttehovedet, får man en lidt bitter bismag, og mindre delikat sirup med et grønligt skær.

Vask citronen og skær den i skiver, læg dem ned til mælkebøttebladene.

Kog evt. vandet i en elkedel og hæld over. Kog det op og lad koge i 10 min. 

Sigt gennem en si med et klæde i og dryp godt af. Vrid det sidste væde med, når det ikke er for varmt.

Kog op med sukkeret. Fjern skummet efterhånden som det dannes. Kog ca 45 min eller til det er en tyktflydende sirup.

Hæld varmt vand i glas og flasker og skold dem derefter med kogende vand, tøm først når siruppen er klar. På den måde forebygges at glas og flasker sprænger pga. varmechok. 

Luk glassene tæt og skvulp forsigtigt rundt med siruppen, så låget også skoldes igen, af den varme sirup. Det øger vacuumdannelsen og hindrer bakterievækst. Nogen bruger atamon, det gør jeg ikke til noget, der indeholder meget sukker. Men følg vejledningen på atamonflasken, hvis du synes. 

 

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2019, Opskriftsamleren.dk / L. Andersen